• 1.4K
    Shares

Buitensauna kopen

Het is moeilijk vast te stellen wanneer buitensauna’s voor het eerst zijn ontstaan, omdat wetenschappers op bijna alle continenten bewijs hebben gevonden van soortgelijke structuren die duizenden jaren oud zijn. Echter kunnen de moderne structuren die we nu kennen als tuinsauna’s toegeschreven worden aan de Finnen. Ze maakten houtgestookte en elektrische buitensauna’s populair, die alomtegenwoordig zijn in Finland, wereldwijd. Het is geen verrassing dat buitensauna’s ook buiten Scandinavië geliefd zijn geworden – ze bieden het perfecte toevluchtsoord van het snelle moderne leven. Bovendien is deze ontsnapping voor iedereen toegankelijk – buitensauna’s komen in verschillende soorten en maten voor elke tuin! Bekijk hier onze producten.

Maak opnieuw verbinding met de natuur met een houtgestookte tuinsauna

Het is geen verrassing dat houtgestookte kachels voor barrel en pod tuinsauna’s nog steeds een geliefde keuze zijn. Alleen houtblokken kunnen dat fantastische knetterende geluid en die natuurlijke geur produceren, die zoveel toevoegt aan de beleving van de buitensauna. Harvia houtgestookte kachels zijn erg gebruiksvriendelijk met een eenvoudig design voor elke behoefte. Het Harvia M3 model heeft het traditionele design met het houtluik dat toegankelijk is in de buitensauna, terwijl het Harvia M3 SL een houtluik heeft dat van buitenaf toegankelijk is. De laatste optie is vooral handig voor commerciële tuinsauna’s in hotels, B&B’s, en andere ondernemingen – houtblokken kunnen van buitenaf opnieuw worden geladen, zonder de ontspanning van de gasten te onderbreken. Compatibel met een roestvrijstalen tank voor het genereren van een stoomeffect.

buitensauna met houtkachel

Loading...

Geniet van een probleemloze buitensauna-ervaring met een elektrische kachel

In bepaalde omstandigheden, in gebieden waar dampen verboden zijn, is een elektrische saunakachel een perfecte oplossing. Het duurt niet lang voordat de sauna begint te verwarmen – geen voorbereidingstijd, gewoon de thermostaat op de gewenste temperatuur zetten. Tegelijkertijd komen, net zoals bij houtgestookte kachels, de meeste elektrische saunakachels met saunastenen, waardoor een stoomeffect kan worden bereikt. Onze selectie van Harvia elektrische kachels voor tuinsauna’s varieert van de standaard 6kW tot 9kW en hoger, om elke volume en elke voorkeur te passen. Let op: elektrische Harvia kachels hebben een 3-fase, 380V aansluiting nodig.

Buitensauna designs: Barrelsauna versus Iglo (Pod) sauna versus rechthoekige sauna versus verticale rechtopstaande sauna

De barrel tuinsauna is niet voor niets geliefd – hij is ontworpen met een oog op efficiëntie. Het traditionele barrel design heeft minder vloerruimte nodig en, door zijn cilindervorm een kleiner inwendig volume, wat zich vertaalt in een snellere opwarmtijd. De Iglo pod tuinsauna is daarentegen ruimer en heeft een hoger plafond. Het schuine dak is perfect voor bergachtige gebieden en overal waar veel sneeuw valt. De rechtopstaande tuinsauna is erg populair onder de mensen met een kleine tuin. Dit type buitensauna neemt evenveel ruimte in als een middelgrote hottub. Bovendien heeft deze tuinsauna erg weinig tijd nodig om te verwarmen. Aan de andere kant, heeft de rechthoekige houten buitensauna het grootste volume en biedt plaats aan maximaal 12-16 personen. De vierkante buitensauna’s worden vaak verwarmd door houtgestookte kachels, omdat hun effectiviteit vergelijkbaar hoger is. Kortom, alle bovengenoemde buitensauna’s zijn geweldig en iedereen kan een design kiezen die het beste bij zijn behoeften past.

Loading...

Mogelijke constructie-opties van buitensauna’s in de tuin

Buitensauna met kleedkamer

Een kleine en knusse kleedkamer voor de buitensauna is een aangeraden toevoeging voor elke tuinsauna. Met banken aan beide kanten en een mogelijkheid voor planken boven het hoofd, kunnen gasten hun kleding, badjassen, slippers, handdoeken etc. achterlaten voordat ze de stomende sauna betreden. Bovendien helpt het scheiden van de toegangsdeur van de buitensauna met een kleine kleedruimte van 1 of 1,5 meter helpt de warmte beter vast te houden!

Buitensauna met kleedkamer

Tuin buitensauna met terras of veranda

Een geliefde toevoeging aan houten buitensauna’s is een klein overkapt terras of veranda rondom de ingang. Omkaderd door houten banken met rugleuningen aan beide zijden, is het overdekte terras perfect voor het ontspannen voor of na de buitensaunareiniging, om een kopje sauna thee te drinken en tot rust te komen. De banken zijn gemaakt van hetzelfde soort hout als de sauna.

buitensauna met overkapping
Loading...

Buitensauna pakketten – doe-het-zelf project voor moeilijk toegankelijke locaties

Hoewel al onze buitensauna’s beschikbaar zin als volledig geassembleerde eenheden, voor diegenen die verlangen naar een leuk doe-het-zelf project of die een tuinsauna willen installeren op een moeilijk toegankelijke locatie, is het zelfbouwpakket voor de buitensauna wellicht de beste keuze. Klaar om te monteren pakketten bevatten alle benodigde onderdelen, van de bitumen gordelroos tot de schroeven. Het monteren kan 1-2 dagen duren, afhankelijk van de grootte van de buitensauna en het aantal betrokken personen (we raden minimaal 2 mensen aan). Tuinsauna pakketten zijn vooral handig voor tuinen met smalle paden tot toegang of bergachtige gebieden met smalle wegen (alle gebieden die niet toegankelijk zijn voor grote vrachtwagens) – dergelijke plat verpakte pakketten kunnen stuk voor stuk uitgeladen en verplaatst worden.

Profiteer van de talloze voordelen van een tuinsauna

Buitensauna’s bieden talloze fysieke en mentale gezondheidsvoordelen en zijn tegelijkertijd een erg vermakelijke activiteit. Een goede tuinsauna reiniging kan het lichaam van schadelijke gifstoffen ontdoen en regelmatig saunagebruik helpt het immuunsysteem te verbeteren, de cardiovasculaire activiteit te verbeteren en stress en angst te bestrijden, want sommigen kunnen zelfs geholpen worden met afvallen. Bovendien zijn buitensauna’s erg leuk voor de hele familie of voor vriendengroepen. Een buitensauna is ook een prachtige toevoeging voor een vakantieverblijf, en biedt de gasten de mogelijkheid om te ontspannen en pijnlijke spieren te kalmeren na een dag skiën, wandelen of verkennen. Al deze voordelen in één keurig pakket – een houten tuinsauna in uw achtertuin. Meer over buitensauna’s kan men hier en hier vinden.

Garden saunas UK

Aussensauna mit Vorraum Deutschland

Buitensauna kopen

4221
9.4

Verschillende mooie ontwerpen

9.5/10

Met hout of elektrische kachels

9.0/10

Ronde pod of rechthoekige vormen mogelijk

9.8/10