Verschillende maten en designs

Er zijn veel factoren waar u rekening mee moet houden wanneer u besluit een buitensauna aan te schaffen. Allereerst de maat: lengte en hoogte. Hoogstwaarschijnlijk is de sauna minimaal 2 m. en maximaal 5 m. lang, ongeveer 2,5 m. staand en ongeveer 2,4 m. van breedte. Dus men moet de fatsoenlijke ruimte in de tuin aanpassen. Er zijn ontelbare variaties in ontwerpen, maar de meest populaire zijn de barrel en iglo sauna’s. Iglo’s zijn door hun Scandinavische uiterlijk recentelijk extreem populair en geliefd geworden. Wat ook vermeld mag worden is dat er ook verticale sauna’s zijn. Kortom, ze zijn ontworpen om de kleinst mogelijke plaats in te nemen.

buitensauna

Verschillende houtsoorten

Houtsoort is ook een zeer belangrijk ding om te overwegen. Deze keuze is sterk afhankelijk van het budget. De meest waarschijnlijke sauna zal worden gemaakt van Siberische spar, lariks, thermohout, of Canadese rode ceder.

Om het kort samen te vatten, Siberische spar is de meest populaire optie onder de kleinste budgetklanten. Het is inderdaad een goede optie, maar spar heeft meer onderhoud nodig en is vrij zacht.

De levensduur is meer dan 10 jaar, maar er kunnen enkele tekenen van verval of schimmel ontstaan. Moet minimaal twee keer per jaar uitwendig behandeld worden met lijnolie (aanbevolen);

Siberische lariks is de meest populaire keuze voor klanten met een gemiddeld budget. Lariks is hardhout, sterk, en resistent. Het moet ook twee keer per jaar worden geolied om het hele jaar een aantrekkelijk uiterlijk te houden.

Thermohout is inderdaad een heel andere keuze. Hout is donker, licht, en resistent en heeft ook een unieke geur. Dit hout is oorspronkelijk Siberische spar verwerkt in hoogtetemperatuur. Tijdens het proces worden waterhaarvaten gesloten waardoor houtbewegingen door de omgevingsveranderingen tot een minimum worden beperkt.

Red ceder sauna’s zijn extreem duur, maar de voordelen van het zeldzame hout zijn bekend.

Hot Tub Houtsoorten TimberIN

Welke fundering moet onder de sauna zijn?

The base should be horizontal and that’s the ground rule. It can be made as a wooden terrace, stone terrace or even stand directly on the ground. The base area should be prepared according to sauna`s dimensions.

Verwarmingsbron

Sauna’s kunnen worden verwarmd door elektrische of houtgestookte kachels. Er zin veel verschillende kachels beschikbaar, maar de meest populaire tegenwoordig zijn door Harvia gemaakte “Harvia M3” – houtkachel en elektrisch – “Harvia Vega”.