Hottubs zien er erg verleidelijk uit, terwijl u besluit om er een te kopen. Maar het lijkt misschien erg frustrerend om de eerste stappen te zetten richting het bezitten van een hottub, maar er is geen reden om hier gestrest over te zijn, alles is erg simpel. Zoals elke grote aankoop, vereist het overwegen van veel opties. Er zijn zoveel vragen die u zichzelf zou moeten stellen terwijl u ontdekt welke hottub functies er het meeste toe doen.

Bepaal waar u uw hottub wilt plaatsen

Ook al kan het kiezen van een hottub veel factoren omvatten die een verschil kunnen maken: toegang tot kleedkamers, privacy, landschapsarchitectuur en het uitzicht vanuit het bad. Een van de meest belangrijkste is het uitzicht van de hottub, omdat deze een esthetische verbetering aan uw tuin geeft en op een goed voorbereide fundering moet worden geplaatst. Kunt u niet beslissen waar u uw hottub zou moeten plaatsen? Hier zijn een paar opties: plaats uw hottub op een stevige fundering, of het nu een vlonder of terras is met een cement pad, betonklinkers, of baksteen. Het bad kan  zelfs worden uitgerust met uw vlonder of terras of op maat gemaakt terrasmodel. Maar wees voorzichtig en laat alle kanten van uw hottub niet bloot. Gebruik in plaats daarvan bestaande muren en balustrades om meerdere zijden te verbergen, en maskeer vervolgens wat achterblijft met een behuizing van bijpassend materiaal. Weet u nog steeds niet waar u een hottub wilt neerzetten? Ontdek meer voorbeelden van het voorbereiden van een fundering voor uw hottub.

Glasvezel en polypropyleen in vergelijking met houten hottubs

Maar wat is het verschil tussen deze twee? Welke is beter? Het antwoord is simpel – houten hottub modellen zijn allemaal natuurlijk. Hout is een natuurlijk materiaal en het heeft onderhoud nodig, ook al heeft het de neiging om uit te zitten of te krimpen door de hoeveelheid vocht. Geen reden tot paniek, maar de lekkage kan worden veracht tijdens de eerste dagen van gebruik. Terwijl polypropyleen en glasvezel modellen lekkage voorkomen en minder onderhoud nodig hebben. Deze modellen zijn op verschillende manieren aangepast, daarom kunnen veel extra onderdelen zoals SPA geïnstalleerd worden, afhankelijk op het verzoek van de gast. Bovendien hebben sommige glasvezelbekledingen afgeschuinde wanden en banken voor meer comfort, terwijl polypropyleen en houten hottubs rechte wanden hebben. U kunt de houten decoratie kiezen uit 5 houtsoorten die wij aanbieden of een terrasmodel zonder enige houten bekleding. Klinkt geweldig toch?

hottub kopen houtgestookt

Welk houtsoort moet men kiezen?

We stellen vijf houtsoorten voor die het meest voorkomen bij de klanten: Siberische spar, lariks, thermohout, eiken en red cedar. Elk van hen heeft verschillende kenmerken en verschilt ook in kleur. Vindt u de kleur van het hout niet mooi? Geen probleem! Al deze houtsoorten kunnen in de door u gewenste kleur worden geverfd. Normaal gesproken gaat de hottub meer dan 10 jaar mee als deze goed wordt onderhouden. Maar, als u op zoek bent naar meer weerstand tegen rot of krimp, dan zou u iets meer moeten betalen dan voor de anderen. Spar is de goedkoopste optie, terwijl red cedar de meest wenselijke is, maar als de chicste wordt beschouwd. Ook al vergen houten hottubs meer onderhoud, het geeft u het meest natuurlijke gevoel. Bovendien maakt het niet uit welke houtsoort u kiest, want die zijn allemaal van hoge kwaliteit.

Houtsoort

De hottub die past bij uw budget en levensstijl

Het kiezen van een hottub met kleine of grote capaciteit is een grote overweging. Het is misschien makkelijker en goedkoper om een kleinere hottub te gebruiken, maar u moet ook goed nadenken over uw behoeften en toekomstplannen. In dit geval doet de grootte er wel toe. Over het algemeen zal een groter bad meer kosten om te gebruiken. Maar, een kuip die 50 procent meer water kan bevatten, kost niet 50 procent meer om te gebruiken. Het zal meestal tussen de 15 en 20 procent meer zijn. De werkende kosten worden beïnvloed door de efficiëntie en type van de kachel, grootte van de kuip, en de isolatie van de kuip. Bovendien, als u denkt aan een hottub met binnenbekleding, kunt u kiezen tussen open en dichte banken, dit heeft invloed op de watercapaciteit en ook op de beenruimte. Een redelijk formaat voor persoonlijke doeleinden zou uw gezin erin moeten passen, en misschien een paar gasten.

Diameter

Binnen-, buiten-, of geïntegreerde kachel

Het belangrijkste verschil is dat de buiten- of geïntegreerde kachel meer ruimte in de kuip mogelijk maakt, terwijl de binnenkant niet alleen ruimte inneemt, maar ook af en toe water moet roeren. De geïntegreerde kachel kan alleen in het wellness model worden geïnstalleerd, aangezien de binnenbekleding van glasvezel in een specifieke vorm wordt gemaakt en de kachel staat eronder met een schoorsteen ernaast. De binnenkachel heeft verwarming bescherming en meer onderhoud nodig tijdens het schoonmaken van de houten onderdelen. En het proberen om sommige plaatsen te bereiken en het laden van hout direct boven het water van de hottub zorgt ervoor dat hout en as in het water terechtkomen. Daarom raden we aan om een roestvrijstalen afdekking rond de binnenoven te kiezen.