Het schoonmaken van een hottub om een bepaald niveau van hygiëne te behouden, is een van de essentiële onderdelen om de meest plezierige ervaring te hebben tijdens het baden. Om te voorkomen dat u maandelijks water verspilt door het in de hottub te vervangen, moet u hulp van de waterverzorgingssets en filters overwegen. Ze zijn ontworpen om bacteriën, schimmels en virussen uit te roeien, hierdoor wordt het gebruik van water dat geschikt is om te baden uitgebreid.

Waterverzorgingssets

Tegenwoordig is er een overvloed aan verschillende materialen en reinigingssystemen op de markt. Sommige methoden worden als harder beschouwd, zoals chloorbehandelingen, en sommige worden als milder beschouwd, zoals filters op basis van uv-licht. Een alternatief die we aanbieden zijn de AquaFinesse® producten die zacht zijn voor de huid en vrij eenvoudig in gebruik zijn. Deze snel te gebruiken verbinding wordt aanbevolen voor wekelijkse behandelingen die de pH en alkaliteit van het water in evenwicht brengen en tegelijkertijd ontsmetten. Een ingewerkte lavendelessence maakt het gebruiken van een hottub extra aangenaam. Houd er wel rekening mee, dat wanneer u kiest voor een chemische behandeling van het water, men moet kiezen voor de roestvrijstalen kachels van het type 316, die niet worden aangetast door de chemicaliën.

Filtratiesystemen

De grote verscheidenheid aan waterbehandelingsproducten worden alleen geëvenaard door het aantal verschillende filters die op de markt verkrijgbaar zijn. Tussen de meest populaire keuzes, heersen patroonfilters en filters op zandbasis. Zandfilters hebben doorgaans minder onderhoud nodig, omdat de patronen vrij vaak moeten worden vervangen, terwijl de zandkorrels tot wel 5 jaar mee kunnen gaan voordat ze vervangen moeten worden. Het reinigingsproces van het zandfilter is ongecompliceerd en organisch: het vervuilde water gaat in het filter, waarin de kleine deeltjes en puin worden gevangen in de zandkorrels. Het gefilterde en gezuiverde water wordt vervolgens terug in de hottub gelaten.

Het ontdekken van een behandelingsoptie dat voor u werkt, kan uw bad ervaring laten bloeien. Voordat u een keuze maakt, is het belangrijk om de andere systemen in overweging te nemen om ervoor te zorgen dat ze goed op elkaar aansluiten. Het zou niet moeten worden beschouwd als een vervelende taak om schoon water te onderhouden – het kan heel gemakkelijk en snel, maar toch efficiënt zijn.