Als u heeft besloten om voor een buitensauna te gaan, is een stevige fundering essentieel om te overwegen. Bedenk een geschikte plek voor in uw tuin, dit gaat u helpen met het bepalen van de grootte van de sauna. Houd er rekening mee dat de basis iets groter moet zijn dan de sauna zelf. Daarom moet er altijd veel nagedacht worden over het goed voorbereiden van de fundering voor uw buitensauna. Als uw fundering niet geschikt is, is er altijd een kans op scheuren en gaten. Het moet vlak en stevig zijn. Hier bespreken we een mogelijke funderingsstructuur voor onze sauna’s met specifieke voorbeelden.

We bieden 4 soorten sauna’s aan, maar hier zullen we alleen twee bespreken, dat zijn de meest gekozen soorten bij onze klant, barrel en iglo. Houd er rekening mee dat kleine verschillen mogelijk zijn, omdat elke sauna met de hand wordt gemaakt en voor elke klant afzonderlijk wordt voorbereid. Pas aan het eind van de productie, kunnen we de exacte afmetingen zeggen. Variaties kunnen voorkomen door de verschillen in saunaconfiguratie en hout omdat het een natuurlijk materiaal is en elke batch op de een of andere manier anders zijn. Deze sketches zijn 90% nauwkeurig, maar het hangt af van de situatie, neem daarom alstublieft contact met ons op voor meer informatie nadat uw bestelling aan de productie is doorgegeven. Het weten van de exacte maten van uw sauna bespaart geld, tijd en moeite omdat u in staat bent om de juiste maat fundering te ontwerpen. Er is een vrij breed scala aan oppervlakte mogelijkheden, zoals een betonnen of houten vlonder, plavuizen, vlonder met pier, schroef- of plintfundering. Het belangrijkste is dat het vlak en stevig moet zijn.

Als u besluit om een solide rechthoekige fundering te maken, of u hebt al een terras van bijvoorbeeld beton of hout, dan is de funderingsstructuur niet zo relevant, maar als u zich bedenkt om zoiets als betontegels onder de sauna te plaatsen, moet u de belangrijkste punten kennen die op een stevige ondergrond moeten staan. De draagstructuur van de barrel sauna is gemaakt van gebogen stukken geplaatst onder de sauna, het aantal is afhankelijk van de saunalengte, 2m, 3m, 4m, 5m en respectievelijk 3, 3, 4, 5 stuks. Zie alstublieft de precieze schetsen hieronder. U zult het verschil in afmetingen zien tussen de groene en zwarte schetsen. De manier waarop de sauna zal worden gebouwd in de fabriek, is pas bekend nadat deze naar de productie is gestuurd. Maar ook hier hebben we een uitzondering. Als de sauna niet wordt gemonteerd, dan wordt alleen de fundering uit de groene schetsen aangebracht en weet u zeker wat de afmetingen zijn voordat u de sauna bestelt.

Barrel sauna fundering van 2 tot 5 meter:

Barrelsauna 2 meter

Fig.1. Barrel sauna 2 meter

Barrelsauna 3 meter

Fig.2, Barrel sauna 3 meter

Barrel sauna 4 meter

Fig.3. Barrel sauna 4 meter

Barrel sauna 5 meter

Fig.4. Barrel sauna 5 meter

Iglo sauna van 2 tot 5 meter:

Iglo sauna 2 meter

Fig. 5. Iglo sauna 2 meter

Iglo sauna 3 meter

Fig. 6. Iglo sauna 3 meter

Iglo sauna 4 meter

Fig. 7. Iglo sauna 4 meter

Iglo sauna 5 meter

Fig. 8. Iglo sauna 5 meter

Als u een sauna ongemonteerd (plat verpakt) koopt, ziet de funderingsstructuur van uw barrel sauna er altijd zo uit:

Barrel sauna 2 meter

Fig. 9. Barrel sauna 2 meter

Barrel sauna 3 meter

Fig. 10. Barrel sauna 3 meter

Barrel sauna 4 meter

Fig. 11. Barrel sauna 4 meter

Barrel sauna 5 meter

Fig. 12. Barrel sauna 5 meter

Als u een sauna ongemonteerd (plat verpakt) koopt, ziet de funderingsstructuur van uw iglo sauna er altijd zo uit:

Iglo sauna 4 meter

Fig. 13. Iglo sauna 4 meter

Iglo sauna 2 meter

Fig. 14. Iglo sauna 2 meter

Iglo sauna 3 meter

Fig. 15. Iglo sauna 3 meter

Iglo sauna 5 meter

Fig. 16. Iglo sauna 5 meter

We hopen dat deze blogpost nuttig was, en als u vragen of suggesties heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn er altijd om te helpen.