Met onze hottubs kunt u genieten van de winter zoals nooit tevoren. Wat kan er beter zijn dan een stomend bad terwijl de sneeuw tijdens een koude winternacht uit de lucht valt? Geniet de hele winter van deze plezierige activiteit door onze winter hottub handleiding te volgen.

Een hottub verwarmen tijdens koudere dagen

Dit proces lijkt misschien eenvoudig, maar het zal langer dan normaal duren omdat zowel de initiële watertemperatuur als de buitentemperatuur belangrijke factoren zijn. Het is essentieel om te onthouden dat u ervoor moet zorgen dat u het bad afdekt terwijl het opwarmt.

When temperatures drop below zero

In landen waar de thermometer temperaturen onder het vriespunt aangeeft, moet men ervoor zorgen dat het water niet bevriest. Zoals we allemaal weten, wanneer water vriest, zet het water uit, en dit kan dan serieuze schade aanrichten aan de bekleding van glasvezel of polypropyleen, houten panelen, kachels en massagesystemen. Je moet het ver vooruit plannen en eerder over nadenken. Stelt u voor dat de temperatuur daalt tot -5°C en dat de hottub tot de top is gevuld. Als een persoon plant om de volgende dag de hottub te gebruiken, kan er water in de hottub blijven staan. Als de hottub echter een week of langer niet wordt gebruikt, is het noodzakelijk om het compleet te legen.

Wanneer u de houten hottub compleet wil legen, betekent het niet alleen dat u al het water moet afvoeren, maar ook moet zorgen dat er geen water meer in verschillende aansluitingen en slangen zit. U moet controleren en niet vergeten om te kijken of er waterresten zijn zodat het leeg kan zijn.

In andere gevallen, wanneer de hottub is uitgerust met een luchtbellen massagesysteem, moet het resterende water uit de leidingen en slangen van dit systeem worden weggeblazen. Voer eerst al het water in de kuip af, zet vervolgens de luchtmassageblazer aan en laat deze 5 tot 7 minuten draaien totdat al het resterende water op is.

hottub kopen houtgestookt

Als u besluit de hottub de hele komende winter in winterslaap te houden

Als u van plan bent om de hottub alleen in het voorjaar te gebruiken, is de wintervoorbereiding noodzakelijk. Ten eerste, moet het water volledig worden afgevoerd uit het bad, de kachels, massagesystemen en andere aansluitingen. Het maakt niet uit wat voor hottub u heeft: glasvezel, polypropyleen, of een houten. Als er een externe waterafvoerkraan is geïnstalleerd, moet u denken hoe u deze veilig kan isoleren van de kou. Alles moet worden losgekoppeld: alle filters, massagepompen, of andere spa apparatuur, en ergens in huis worden gelegd zodat u het gemakkelijk weer kan gebruiken tijdens een warmer seizoen.

Daarnaast vereist de zomer dat er minimaal 10 cm water in het bad blijft om het krimpen te voorkomen. In de winter is het percentage van de luchtvochtigheid erg hoog, daarom zullen in landen waar het klimaat veel kouder is, houten hottubs de kuip zeker afdekken terwijl het opwarmt.

Al met al:

1) houd de afdekking van de hottub op zijn plaats tijdens het opwarmen;

2) plan vooruit – als u de hottub vaak wilt gebruiken, zal het water niet bevriezen en hoeft u het niet te legen;

3) als de hottub langer ongebruikt zal blijven, leeg hem dan;

5) geniet van uw hottub tijdens de wintermaanden.

Wij wensen u een gelukkig en tevredenstellend bad!