Om te kunnen genieten van bad en spa plezier, moet u er altijd voor de hygiëne van uw hottub zorgen. Daarvoor heeft u speciale waterverzorgingssets en filters nodig.

Ze houden het water lang schoon omdat ze water zuiveren door alle bacteriën te verwijderen.

Waterverzorgingssets

Normaal gesproken moet het water van de hottub na twee dagen gebruik weer worden bijgevuld, tenzij er waterreinigingsoplossingen zijn gebruikt. U hoeft geen zorgen te maken over welk product het beste gebruikt kan worden om het schoon te maken, want u kunt kiezen uit hardere chloorbehandelingen tot zachter. We raden aan om ‘Aquafinesse’ te gebruiken – een zachte verzorging voor de huid en een eenvoudige waterverzorgingsset. De tabletten in deze set bevatten chloor, het beste product om het water te reinigen. Onthoud dat als u voor een chloorbehandeling kiest, u een oven van 316-staal oven moet kiezen, zo bespaart u uw hottub.

Filtratiesystemen

Er zijn meerdere soorten filteropties om uit te kiezen, hoewel patroonfilter en zandfilters de meest populaire blijven. Het verschil tussen deze twee is dat de zandfilters minder onderhoud nodig hebben dan de patroonfilters, dit komt doordat de zandkorrels tot wel 5 jaar mee kunnen gaan. Het proces is eenvoudig – vuil water komt het filter binnen, waar het wordt gereinigd van alle kleine organische onderdelen en vuil en vervolgens weer in de hottub wordt gelaten.

Het onderhouden van schoon water moet niet als een vervelende taak worden beschouwd – het kan heel simpel en snel, maar toch effectief zijn.