Waarom moet u uw houten hottub onderhouden?

Het is geen geheim dat hout meer onderhoud nodig heeft in vergelijking tot glasvezel of polypropyleen. Dat betekent dat houten hottubs en houten sauna’s meer onderhoud vergen. Ook aal zijn houten hottubs 100 % natuurlijk en specifiek.

Zwelling van de hottub

Net gekochte houten hottubs moeten opzwellen om het water binnen te houden. Hout absorbeert water, zet uit en sluit de kleine openingen in het structuur. Het is belangrijk om te onthouden dat houten hottubs altijd een zekere mate van lekkage zullen hebben. Ook al zijn glasvezel of polypropyleen hottubs niet natuurlijk, ze hebben niet zulke lekken.

Gewoonlijk duurt het opzwellen van een nieuwe hottub zo’n 2-5 dagen. De beste maatregel tijdens dit proces is zaagsel of koffiepoeder. Het is ten zeerste afgeraden om te baden in deze dagen, omdat zaagsel in het water wordt gegoten, hechten en vullen kleine deeltjes de gaten waardoor er geen water lekt.

Hout impregnering

Het impregnatie proces helpt de negatieve effecten van het hout te bestrijden. Dit moet twee keer per jaar gebeuren: voor de winter en na de winter. Het is essentieel om te onthouden dat alleen de buitenkant van de houten hottub bedekt mag zijn met olie. In dit geval past lijnzaad perfect.

Bevochtiging van de houten hottubs

Het vochtinbrengende proces van hout is erg belangrijk, het moet de hele tijd worden bevochtigd om het krimpen te voorkomen die uiteindelijk lekkage zou veroorzaken. Als dit zou gebeuren, moet u het gedeelte opnieuw opzwellen. We raden aan om er altijd water in te houden, maar als de hottubs gerepareerd of schoongemaakt moeten worden, zouden ze niet lang zonder water moeten worden gehouden. Ook moet u weten dat de hottub niet tot aan de top met water hoeft te worden gevuld.

Hoe kunnen houten hottubs beschermd worden in de winter?

Het is ook noodzakelijk om in de winter de hottub te onderhouden en te verzorgen. Tijdens de winter raden we aan om het water uit de hottub te laten lopen. Het is niet waar dat kleine elektrische kachels die aan de filtratie zijn bevestigd, kunnen helpen om het water in de winter warm te houden. Als u dit doet, beschadigt u de hottub. Bovendien moet u er rekening mee houden dat wanneer het water bevroren is, het ongeveer 5 % meer ruimte inneemt, helaas, maar dit kan de totale vernietiging van hout veroorzaken. Iedereen weet dat luchtvochtigheid in de winter veel hoger is dan in de zomer, dus eigenlijk heeft u een natuurlijke luchtvochtigheid.