Ieder persoon wil wel een hottub in zijn tuin. Het ziet er zeker chique uit, verhoogt de totale waarde van het huis en geeft daarnaast veel van onvergetelijke momenten. Echter, er zijn veel dingen die u moet overwegen voordat u het koopt, en een daarvan is de transport. Het is duidelijk dat een houten hottub een heel groot product is. Daarom kunnen er wat problemen zijn met betrekking tot het transport, met name het lossen.

Fabriekslading en voorbereiding voor transport

Nadat het product klaar is, is het klaar om naar uw huis te worden vervoerd. De voorbereiding combineert zorgvuldig verpakken, verticaal op een euro pallet plaatsen en handmatig of machinaal in de vrachtwagen laden. Verder zijn houten hottubs in te delen in twee verschillende groepen: volledig van hout of met polypropyleen/glasvezel installatie. Houten hottubs zijn veel zwaarder dan die van glasvezel/polypropyleen en wegen doorgaans meer dan 200 kilogram. Ook al is handmatig lossen mogelijk, het is wel gevaarlijk. Aan de andere kant, de polypropyleen/glasvezel hottubs zijn veel lichter, zo’n 160-180 kilogram, dus met een paar sterke mannen is het makkelijk om te verplaatsen.

Hoe worden houten hottubs getransporteerd?

Het is erg belangrijk en aanzienlijk dat houtgestookte hottubs direct van de fabriek naar het huis van de klant getransporteerd zal worden. In ieder geval dient een klant altijd geïnformeerd te worden over de wijze van levering.

Lossen op het adres van de klant

Hottubs worden vaak getransporteerd met een grote vrachtwagen, maar in sommige gevallen is het mogelijk om ze met een aanhanger te vervoeren. Meestal zijn de klanten dan verantwoordelijk voor het lossen van de hottubs, daarom adviseren wij altijd om goed voorbereid te zijn.