Een houten hottub is tegenwoordig erg populair. Het lijkt er steeds meer op dat mensen geïnteresseerd zijn in het hebben van een in hun tuin. Dit ziet er op zichzelf niet alleen luxe uit, maar in de meeste gevallen verbetert het zelfs de waarde van de omgeving. Er zijn veel variabelen waarmee men rekening moet houden bij aankoop van een hottub, en een van de meest voorkomende is het transport van de hottub.

 

Bij de aankoop kan het moeilijk zijn om rekening te houden met de totale grootte van een hottub, en wat nodig is om er een te manoeuvreren. Daarom ontstaan er vaak problemen tijdens de laatste fasen van de levering.

hottub ingraven

Productie laden en regelen van transport

Natuurlijk, wanneer de productiefase voorbij is, volgen transportregelingen. Producten zijn vaak verpakt op een standaard euro pallet en dan geladen in de vrachtwagens van verschillende grootte.

Twee van de meest populaire types van SPA’s tegenwoordig zijn de klassiek volledig houten SPA’s en de new age polypropyleen/glasvezel SPA’s. De gewichten variëren in overeenstemming met de grootte, maar volledig houten modellen worden vaak als zwaarder gezien door de grote bodemplaat. De bodemplaat is vaak het grootste en zwaarste deel van de hottub en kan wegen tot wel 100 kg. In totaal kan een hottub wegen tot wel 300 kg. Hierdoor raden we af om handmatig te lossen. Hoewel het mogelijk is en het eerder is gedaan, kan het problemen veroorzaken of ongelukken die leiden tot schade aan de SPA, of erger – schade aan de mensen die hem dragen. Polypropyleen/glasvezel kuipen daarentegen zijn vaak lichter door hun lichte binnenvoering en het ontbreken van een zware houten plaat aan de onderkant. Deze hottubs variëren over het algemeen tussen de 160-180 kg en kunnen veel vaker met de hand worden gelost.

vierkante hottub

Waar u op moet letten bij het vervoeren van houten SPA’s

Het beste geval voor transport is altijd om de SPA rechtstreeks van de fabriek naar de klant te krijgen. Dat gezegd hebbende, dit is niet altijd het geval of zelfs haalbaar. Zaken als terminals kunnen vaak problemen veroorzaken, omdat de goederen opnieuw moeten worden geladen. Tijdens dit proces ontstaan er veel risico’s omdat de goederen beschadigd kunnen worden door onjuiste behandeling of nalatige bediening van machines.

Lossen op het afleveradres

Zoals eerder vermeld, SPA’s worden vaak vervoerd door vrachtwagens van verschillende afmetingen. Vaak zijn deze 17 meter lang en behoorlijk massief. In veel gevallen zijn klanten zich ervan bewust dat het lossen en plaatsen van de goederen hun verantwoordelijkheid is. Het lossen gebeurt meestal met een vorkheftruck of een kleine kraan. Het is belangrijk om er zeker van te zijn, dat de machinebeschrijving en het toegestane gewicht overeenkomen met de goederen.

elektrische hottub kopen